Kasvatus

Breandanissa aloitettiin pääasiassa evm-sukuisilla hevosilla, koska alkuperäisenä tavoitteena oli toimia ns. itsenäisestä ilman velvoitteita muita harrastajia kohtaan. Heti alkukuukausina tämä kuitenkin jäi, koska myyntiin tuli useita hienoja irlannincobeja. Lisäksi ei ole mitään järkeä kasvattaa täysin itsekseen, kun virtuaalimaailmasta löytyy muitakin kasvattajia sekä yksittäisiä omistajia. Neljä ensimmäistä kasvattia syntyikin juuri muilta ostetuista tammoista, minkä lisäksi kolmasosa ensimmäisen vuoden kasvateista oli ulkopuolisista orista.

Kasvatuksen perusteet

Pyrin pitämään hevosteni suvut tasaisina, mutta se ei ole täysin ehdoton kriteeri, koska tärkeämpää on päästä hyödyntämään erilaisia hevosia. Omat hevoseni ovat valjakkopainotteisia, mutta en vaadi tätä kasvattieni omistajilta tai niiltä hevosilta, joita käytän omassa kasvatustyössäni.

Värien periytyminen

Breandanin hevoset perivät värinsä realistisesti, mutta en merkitse värien genotyyppejä, jolloin valinnanvara on hieman laajempi. En kuitenkaan odota tätä kasvattieni omistajlta, vaikka se onkin hyvin toivottavaa. Sama koskee myös käyttämiäni ulkopuolisia hevosia, niiltäkään en vaadi realistista periytymistä.

Varsan nimeäminen

Nimeän varsat irlannin- ja englanninkielellä, mutta joskus nimi on sekoitus vanhempien nimistä ja tällöin se voi olla muutakin kieltä. Orien nimet alkavat samalla kirjaimella kuin isänsä ja tammojen emän, huomioimatta kasvattajaliitettä.

Kasvattien myynti

Breandanin kasvatit jäävät useimmiten kotiin, mutta muutaman kerran vuodessa laitan niitä myös myyntiin. Tällöin ne listataan myyntisivulle ja kasvattilistassa niiden nimen edessä on M-kirjain.

Rekisteröinti

Rekisteröin kaikki hevoseni Virtuaaliseen Ratsastajainliittoon ja toivon, että kasvattinikin rekisteröidään sinne. Kasvattajaksi merkitään tallin tunnus BREA1226 ja halutessaan synnyinmaaksi Irlanti. Mahdollinen kasvattajaliite tulisi myös merkitä hakemukseen.

Sattumanvaraisuus

Pienen realistisuuden nimissä arvontakone määrittää, kuinka kauan tamman kantoaika kestää (7-10 päivää) ja varsan sukupuolen. Kun kyseessä on tilausvarsa, saa tuleva omistaja halutessaan päättää sukupuolen.

Vuoden 2018 loppuun asti Breandanin kasvattien nimien eteen on tullut kasvattajaliite Breandan. 2019 alusta lähtien kasvatti on mahdollista saada kokonaan ilman liitettä* tai vaihtoehtoisesti Brean-liitteellä, jonka voi laittaa joko nimen alkuun tai loppuun. Tietysti myös alkuperäinen etuliite Breandan pysyy yhtenä vaihtoehtona.

* VRL:n rekisteristä ei kuitenkaan saa löytyä samalla nimellä olevaa irlannincobia entuudestaan.

Minulle oma breandanilainen?

Kuka tahansa voi saada oman breandanilaisen irlannincobin, riippumatta omasta aktiivisuudestaan tai siitä mitä hevosellaan haluaa tehdä. Jos tilanne on kuitenkin niin, ettei myyntisivulta tai kasvattilistan myytävistä löytynyt juuri sinulle sopivaa yksilöä, voidaan yhdessä katsoa mittatilaustyönä sinulle oma hevonen. Yhteyttä voi ottaa joko sähköpostilla tai Keskustan chatin kautta.

Kasvatit 2019

nimiteemat palkitut 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 kaikki kasvatit

skp. nimi syntynyt isä emä
4 t. Breandan Felicia 12.01.2019 Breandan Cathal First Degree Murder BRN
4 t. Breandan Molly 09.01.2019 Breandan Ainsley Mordane 5594
1 o. Breandan Pádraic 04.01.2019 Black-Eyes' Paulus Kane Isibéal