16.05.2020 Breandan siirtyi virallisesti hiljaiselolle. Hevosilla saatetaan kilpailla, suoritukset päivitetään sivulle joskus ja varsojakin saattaa tulla. Jos koet, että kasvattisi tai hevosesi vanhempi/jälkeläinen tarvitsee sijoitukset nopeammin, laitathan sähköpostia osoitteeseen n.tuire@gmail.com, niin teen sen kyllä.
klikkaa klikkaa klikkaa
irlannincobori, 160 cm (A)
s. 27.08.2012, VH14-046-0062
rautiaankimo
ex-omistaja Mette (VRL-13589)
omistaja Tuire (VRL-00345)
valjakkoajo, vaativa
asuintalli Breandan

'Jiro'

Rock Like Jiroko on saavuttanut VVJ:n porrastetuissa maksimitasonsa 7 yhteensä 3813.4 pisteellä.

Rock Like Jiroko on saavuttanut myös KRJ:n porrastetuissa maksimitasonsa 1 (helppo B).

Hoidettaessa Jiro on sanonnan mukaisesti tyyni kuin viilipytty eikä mikään saa sitä hetkahtamaan. Harjattaessa ori torkkuu paikoillaan ja nostaa kookkaat kavionsakin pyynnöstä. Joskus Jiro on kyllä hieman laiskalla päällä ja kuvittelee, että kaviot voi putsata silloinkin, kun ori lepuuttaa jalkaansa maassa. Ei kuitenkaan vaadi kuin tiukemman komennon ja ori nostaa jalkansa kiltisti. Varusteiden laitonkaan aikana tämä irlannincob ei tarkoita pahaa, jos se kääntyy närkästyneen näköisenä katsomaan työntekijää. Jiro vaan sattuu olemaan hieman herkkähippiäinen vatsan seudulta eikä siedä liiallista satulavyön kiskomista. Onkin parempi, jos vaivautuu kiristämään sen hellästi alkuun ja vasta kentällä kiristää loppuun. Jostain syystä eläinlääkärimme on ainoa ihminen, joka saisi tehdä Jirolle melkein mitä vain ilman, että ori letkauttaa edes korvaansa.

Valjakkoajossa Jiro on vielä hieman aloittelija, koska se on vastikään koulutettu siihen. Se haluaa kuitenkin oppia uutta ja ei suostu helposti luovuttamaan, jos jokin homma ei kerta toisensa jälkeen luonnistu siltä. Kärryjähän ori on kyllä vetänyt pienestä pitäen, mutta valjakkoajon tarkkuus- ja esteosuudet vaativat siltä vielä paljon työtä, jotta sijoituksia alkaa tulla ja voidaan edetä vaativammalle tasolle.

Ratsuna Jiro on oikein näyttävä ilmestys, vaikkei mikään varsinainen liitokavio olekaan. Ulkomuotonsa ja kiltin luonteensa ansiosta ori oli entisessä kodissaan on varsin suosittu alkeiskursseilla. Jiro kulkee eteenpäin hyvällä tahdilla ja oikein kannustettuna nostelee jalkojaan oikein mallikkaasti ja esiintyy kuin mikäkin showhevonen. Orilla on varsin reipas liike läpi kehon, ja pääkin heiluu käynnin ja ravin tahdissa melkoisesti, mutta siitä ei kannata menohaluista poikaa rangaista. Laukka on pehmeää ja reipasta, ja laukassa Jiro nauttii pienten esteidenkin ylittämisestä.

Muiden seurassa laitumilla Jiro on seurallinen. Se ei hätkähdä vaikka viereisessä tarhassa olisi tammojakin, harvempi edes uskoo tätä hevosta käytöksen perusteella oriksi. Taluttaessa se kulkee innokkaasti mukana, vaikka välillä ruohotupsut kiinnostavatkin varsin kovasti.

i. Jambo Blaster evm
mustankimo sabino, 167 cm
ii. Jujuco II evm
musta tovero, 167 cm
ie. Yana Limona evm
rautiaankimo, 157 cm
e. Yana Limona evm
rautiaankimo, 157 cm
ei. Young Petrusco evm
rautias leopard, 157 cm
ee. Olivie Wonderwhy evm
ruunikonkimo tobiano, 159 cm

Rock Like Jiroko on käytettävissä evm-sukuisille tammoille

o. Breandan Rockstar, synt. 06.09.2019, e. Bright Moon
o. Breandan Raynor, synt. 04.09.2018, e. Funny Words
o. Tuiskulan Rónán, synt. 01.05.2015, e. Murphy's Rowan
t. Aisling, synt. 15.04.2015, e. O'Aingealag

Muut kilpailut

Rock Like Jiroko on kilpaillut myös muissa lajeissa ja villeissä kilpailuissa, ne löytyvät täältä.

Rakas päiväkirja..

29.07.2015, Tuire

Honey Hill Farmin omistaja Mette päätti luopua kolmesta irlannincobistaan kokiessaan, ettei pystynyt tarjoamaan niille sellaista kotia, jotka hevoset ansaitsevat. Onnekseni satuin huomaamaan myynti-ilmoituksen ennen muita, koska kaikki kolme olivat oikein mainioita yksilöitä Breandanin joukkoon.

Ensimmäisenä mainittakoon joukon vanhin, joka on myös kahden muun isä. Rock Like Jiroko on Mirksin maahantuoma komea ja rauhallinen ori, jolla on kilpailtu monessa eri lajissa. Aion jatkaa Jiron kanssa kouluratsastuksen ja valjakkoajon saralla, mutta esteiden hyppäämiset jäävät vain harrastamiseksi.

Aisling on Jiron varsoista vanhempi, vaikka sillä ei olekaan kovin paljon ikäeroa puoliveljeensä Tuiskulan Rónániin. Assiksi kutsuttu tamma on Kadotettujen Suomenhevosten kasvatti, mistä se lähti Metelle heti puolivuotiaana. Mette koulutti tammasta oikein hienon valjakkohevosen, jonka kanssa pääsemmekin heti harjoittelemaan ja kilpailemaan.

Edellä mainittu Ronan on kolmikosta viimeisin, mutta ei todellakaan vähäisin. Pelkästään jo värinsä puolesta Ronan on aivan mielettömän upea hevonen, mutta siihen yhdistyy vielä nuoren herran reipas, utelias ja silti kuuliainen käyttäytyminen.