klikkaa klikkaa klikkaa
irlannincobori, 158 cm (B)
s. 01.12.2017, VH18-046-0014
musta tobiano
kasvattaja Leijonalaakso
omistaja Tuire (VRL-00345)
valjakkoajo, kilpailee vielä
asuintalli Breandan

'Rellu'

i. Nathan Hale
ruunivoikko sabino, 169 cm
KTK-III, VIR MVA Ch
VH12-046-0041
ii. Nigel Hale evm
ruunivoikko, 170 cm
iii. Cadman Hale evm
rautias sabino, 169 cm
iie. Rowena Hale evm
ruunivoikko, 170 cm
ie. Sheila Hale evm
ruunikko sabino, 167 cm
iei. Kiefer Hale evm
ruunikonkimo, 170 cm
iee. Sapphire Hale evm
musta sabino, 168 cm
e. Glamdring
musta tobiano, 153 cm
KTK-II
VH17-046-0082
ei. Orkrist evm
musta tobiano, 154 cm
eii. Gúthwinë evm
musta tobiano, 155 cm
eie. Sting evm
musta tobiano, 149 cm
ee. Galadriel evm
ruunikko sabino, 150 cm
eei. Eldarion evm
musta sabino, 151 cm
eee. Ilúvatar evm
rautias overo, 150 cm

Anguirel Lei on käytettävissä 1-polvisille tammoille

VVJ-kilpailut

sijoituksia 1, kaikki 11 kilpailua täällä

15.02.2018~Breandan~noviisi~5/43

Näyttelyt

NJ~05.07.2018~Breandan~irtoSERT~tuom. Jannica

Rakas päiväkirja..

17.02.2018, Tuire

Huhhuh, siitä on yli vuosi, kun viimeksi Breandanin hevosia on viety hevoskantakirjaan! Noh, eihän se varsinaisesti ole se suurin tavoite meidän hevosilla muutenkaan, että pitäisi päästä näyttämään muille kuinka hienoja hevosia ne ovat, mutta onhan tuo silti aika pitkä aika. Mutta eipä se mitään, jospa sitä nyt taas aktivoituisi paremmin viemään hevosia sinne. Osallistuimme siis helmikuun tilaisuuteen täydellä osallistujajoukolla eli kolme hevosella.

Ensimmäisenä osallistujana oli aiemminkin mainittu Anguirel Lei, jolla vanhempiensa kantakirjatulosten ansiosta oli oikeus osallistua tilaisuuteen ilman näyttelymenestystä. Rellun pisterivi oli 16 + 17 + 15 + 17, eli yhteensä 65 pistettä tuoden kolmospalkinnon. Valitettavasti oma kokemukseni hevoskantakirjasta on se, ettei siellä täysin osata arvostella irlannincobeja (tai kylmäverisiä noin muutenkaan), joten se, että edes saa palkinnon on jo hyvä suoritus.

Kuten juuri edellä sanoin, on hyvä suoritus, jos edes saa palkinnon. Breandan Queenia ei ikävä kyllä sitä saanut, vaan jäi kahden, KAHDEN pisteen päähän kolmosesta! Ei ole ensimmäinen kerta, kun minun hevosille käy näin: Fia kävi tilaisuuksissa kolme kertaa, jääden kahdesti vain yhden pisteen päähän palkituksi tulemisesta. Mutta ei se mitään, välillä hevosilla on huonoja päiviä, minkä takia pisteet ovat vähän mitä ovat.

Kolmantena osallistujana on vanhempi tamma Kerenza FHG, jonka osallistumisoikeus oli hieman unohtunut. Tai itse asiassa, Rensa sai sen vasta lokakuussa 2016 ja mehän olimme osallistuneet ainoastaan kerran sen jälkeen, joten luultavammin tamma ei vaan mahtunut silloin mukaan! Niin tai näin, nyt tamma on tilaisuudessa ollut ja se nappasi sieltä kolmannen palkinnon pisterivillä 16+16+15+16 = 63p.

29.01.2018, Tuire

Jewellin tamma Glamdring (Ringa) on käynyt nyt kahdesti meillä Breandanissa. Ensimmäisellä kerralla tamma viihtyi Aindréaksen kanssa tovin jos toisenkin ja noin yhdentoista kuukauden päästä syntyi kaunis tammavarsa Anglachel Lei (Chelle). Mentiin muutama kuukausi eteenpäin ja Ringa tuli uudestaan käymään: Tällä kertaa seuraa piti Nathan Hale ja heille syntyikin orivarsa, Anguirel Lei (Rellu). Molemmat varsat jäivät kasvattajalleen, pääasiassa tuntiponeiksi emänsä tavoin. Vaikka kyllä Jewell puhui ehkä jostain pienestä kilpailu-urasta - tai ainakin kantakirjauksesta, varsinkin kun Rellulla on sinne suoraan oikeus vanhempiensa tulosten ansiosta.

Rellun syntymästä kului melkein kolme vuotta, kun Jewell oli jälleen yhteyksissä. Hän kehui oria oikein mallikelpoiseksi tapaukseksi ja sen kouluttaminen on sujunut helposti. Mutta orina sen oikea paikka ei ole ratsastuskoulussa ja ruunata sitä ei tahdottaisi, sen verran komea herra siitä on tulossa. Jo syntymähetkellä kerroin, että olisin enemmän kuin kiinnostunut Rellusta, jos Jewell joskus siitä aikoo luopua, joten ensimmäisenä hän kertoikin myynnistä minulle.

Niinpä ori muutti Suomesta Irlantiin ja vaikka varmaan olisi fiksuinta antaa orin ensin kotiutua rauhassa ennen mitään sen suurempia tapahtumia, niin aion silti ilmoittaa sen heti ensimmäisenä seuraavaan kantakirjatilaisuuteen. Jos se menee penkin alle, niin ainahan voimme yrittää uudestaan. Lisäksi, Rellu ei näytä olevan moksistaan uudesta kodistaan, joten uskon, että tilaisuus menee oikein mainiosti.