Tämä on kopio osoitteessa http://dimmalund.webs.com/hevoset/bella.htm olleesta sivusta.

Marcia's Isabel


VH11-102-0041
virtuaalihevonen | a sim game horse
NimiMarcia's Isabel "Bella" OmistajaMinea, VRL-10027
SukupuoliOri KasvattajaAlice Willow
Rotuirlannincob sektio A KoulutusKo He B, Re 70cm, Me 60cm, Irto 80cm
Värilehmänkirjava Säkäkorkeus165cm
Syntymäpäivä14.02.11, täyttänyt 4v. 15.06.2011 PainotuslajiEsteratsastus
HoitajaEmma
© Gypsy Drum Horses, Thank You!

Luonnekuvaus

Marcia's Isabel – tuttujen kesken pelkkä Isabel tai jopa Bella – on hoidettaessa kiltti, mutta kujeileva. Tamman mielestä aina on oikea aika kaataa harjaämpäri tai tökkäistä hoitajaa turvallaan. Sitten neiti vielä kinuaa herkkuja nokkelista kepposistaan, niitä tytölle ei kuitenkaan saa antaa. Kun Bella on esittänyt kaikki kujeet ja kepposet tuloksetta vaipuu tamma unen rajamaille odottamaan, että harjaus&hoito-operaatio on saatu suoritettua. Varusteiden laittoa Bella ei havaitse lainkaan, seisoskelee vain tyytyväisenä paikallaan ja tuijottaa hoitajaansa. Satulavyöstä tamma ei oikein pidä, mutta sekin on siedettävä toimenpide. Jalat nousevat Bellalla helposta ja tamma ottaa kuolaimet suuhun sen kummemmitta vaikeuksitta.

Myös talutus sujuu Bellalla helposti, tamma ei säntäile eikä laahusta, korkeintaan väistelee kuralätäköitä. Tarhaan tamma menee suosiolla, samoin laitumellekin. Toki ongelmia voi tuottaa Bellan saaminen pois sieltä. Tämäkin onnistuu kun tamma kuulee kauran kahisevan äänen ämpäristä, neiti kun sattuu olemaan aika perso ruualle…

Ratsuna neitimme on kuuliainen ja kiltti, joskus innostuu vähän liiaksi laukkaan, mutta pysähtyy kyllä suosiolla muutaman ympyrän jälkeen. Bella hyppää mielellään ja sen liikkeet ovat lennokkaita ja varsin kauniita kun ottaa huomioon tämän rodun. Korkeat esteet ovat Bellalle helppoja, mutta pitkät tuottavat vaikeuksia.

Kouluratsastuksessa Bella yrittää parhaansa, mutta totuus on, että neidin laji on ehdottomasti enemmän esteet kuin koulu. Yksinkertaiset liikkeet sujuvat helposti, mutta vaikeimpien kohdalla tamma luovuttaa aivan liian helposti. Bella on hyvin herkkä ohjille, ratsastaessa on siis syytä muistaa kevyt ohjasote.

Maastossa Bella ei pelkää mitään ja mennä porskuttaa innoissaan kun ei joutunutkaan kaameisiin koulukiemuroihin. Tamma hyppii mielellään maastoesteitä, kahlaa ja jopa ui ongelmitta kesäisin, joten tässäpä sinulle maastoilukaveri joka ei jätä pulaan. Ryhmässä Bella on mielellään joukon kärjessä, mutta hyväksyy myös paikan muualla, kunhan ei aivan viimeiseksi joudu.

Niissä harvoissa kilpailuissa joissa Bellan kanssa käydään tämä antaa aina kaikkensa, yrittää parhaansa ja on vahvoilla varsinkin maastoesteteillä. Kuitenkaan kovin montaa sijoitusta ei tammalle ole vielä kertynyt, vaikka eihän niitä kisojakaan kovin montaa ole ollut…

Eläinlääkärit sun muut ilkimykset jotka pilaavat Bellan päivän sujuvat loppujen lopuksi ongelmitta. Alun mökötyksen ja kavioiden nostelun jälkeen työt on tehty ja Bella saa muutaman porkkanan palkkioksi.

Sukuselvitys

Marcia's Anthony
ic, 165cm, krj
Marcia's Theodore
ic, 162cm, krj
Fantasy
ic, 166cm, krj
Lady Dee
ic, 162cm, km
Lonely Sunrise
ic, 166cm, krj
Isabella
ic, 164cm, krj

Jälkeläiset

o. Not Even Tuesday DIM, i. Not Exatly Monday, LAC

Päiväkirja

8.1.2012
Käppäilin tallille ja tunsin poskillani kuinka ilma oli pakastumassa. Menin talliin ja jäin katselemaan, kun Bella söi. Hain harjat rupesin harjailemaan ponia. Bella olikin kasvattanut jo kunnon talvikarvan! Putsailin harjat nopsaan liioista karvoista ja hain varusteet. Tai oikeastaan vain suitset. Ajattelin lähteä maastoilemaan ilmansatulaa.

Tallin pihalla nousin sankon päältä selkään ja lähdin suht löysillä ohjilla syrjäiselle tielle. Vähä aikaa käveltyäni rupesin ravailemaan, Bella oli oikein innoisaan maastoilusta. Tulin pitkän pellon laitaan ja ajattelin, että nyt päästellään vähän höyryjä! Otettiin siinä muutamat laukkaspurtit ja jatkettiin takaisin tallia kohti käynnissä. Vielä vähän ravailin ja loppumatkan menin kävellen. Tallilla purin tamman ja heitin loimen selkään. Porkkana suuhun ja eikun takaisin tarhaan!

21.12.2011
Isokokoinen tamma ravasi jo kentällä, kun jemmi saapui paikalle. Tänään vuorossa oli 70cm esteet, joita aiottiin Bellan kanssa treenata. Jemmi pystytti kentälle erikokoisia esteitä väliltä 50-70cm. Alkuveryttelyjen jälkeen jemmi kehotti parin raviin, jossa he harjoittelivat muutavat puomit ja ratsastaja taivutteli tammaa kunnolla. Ravipuomit sujuivat hienosti, joten seuraavaksi oli luvassa isompia esteitä. Ensin Bellalla oli vaikeuksia esteiden kanssa, mutta jemmin annettua ohjeita ratsastaja pystyi tuomaan tamman esteille paremmin ja näin suoritus onnistui. Muutaman kerran Bella kompuroi jalkoihinsa ja ratsastaja joutui valmentajan avustuksella ojentamaan sitä, mutta viimeisten kertojen ajan tamma onnistui hyvin! Ratsastaja ratsasti vielä muutaman kerran kaikki esteet läpi, kunnes valmentaja antoi luvan loppukäynneille ja poistui. © jemmi

Kisakalenteri

Kouluratsastus

00.00 Kilpailupaikka, taso 50/100
00.00 Kilpailupaikka, taso 1/100
00.00 Kilpailupaikka, taso 50/100

Cup-sijoitukset

00.00 Kilpailupaikka, taso 50/100
00.00 Kilpailupaikka, taso 1/100
00.00 Kilpailupaikka, taso 50/100

Muut lajit

00.00 Kilpailupaikka, taso 50/100
00.00 Kilpailupaikka, taso 1/100
00.00 Kilpailupaikka, taso 50/100