Tämä on kopio osoitteessa http://vviivuska2010.webs.com/gassu.html olleesta sivusta.
Muistoissa irish cob ori AF Augustus

virtuaalihevonen

AF Augustus kuoli vanhuuteen 28.10.2006 vähän vajaa 27-vuotiaana. Se kuoli rauhassa omassa karsinassaan tuulisena yönä. Gassu oli muutenkin meinattu jo lopettaa, kun sillä oli jalkavaivoja, mutta kai Gassu halusi kuolla luonnollisesti.


146 cm, lehmänkirjava, irish cob, s. 2.11.2004
koulupainoitteinen, Ko He B, re 70 cm, me 60 cm, avoin ponivaljakko ja parivaljakko

kasvattaja Tanja S. ja Aias Drafts


Hoitaessa Gassu on kiltti, mutta se silti kannattaa sitoa kiinni, ettei se vain tallo varpaita innostuessaan tammoista. Gassu ei pidä siitä kun satulavyötä kiristetään eli joskus se saattaa näyttää hampaitaan tai nostaa jalkaa, mutta pahaa se ei yleensä tee. Se rauhoittuu heti kun on saanut satulavyön kunnolla kireälle eikä kukaan enää häslää se mahan vieressä. Kuolaimet Gassu ottaa hyvin joskus vähän leikkiikin niillä. Joskus sillä on sellaisia päiviä että sen tekee koko ajan mieli leikkiä niin silloin tarvii enemmän taitoa.
Ratsastaessa Gassu on mukava. Sillä on pehmeät askeleet ja niihin on helppo mukautua. Maneesissa Gassua on kiva ratsastaa. Siellä se ei niin helposti ala hullutella. Kentällä ja maastossa se vähän innostuu ja alkaa hulluttelemaan. Gassu on pehmeä ja helppo ratsastaa. Se tottelee pohje-, paino- ja ääniapuja. Ei paina ikinä kädelle. Gassu osaa koulun vaikeita liikkeitä. Se alkaa nopeasti myötäämään ja sitten se meneekin tosi nätisti ja koulu rata menee täydellisesti. Esteet taas ovat oma lajinsa. Gassu ei aina jaksa seisoa paikoillaan kun kiristää satulavyötä tai pistää jalustimia.
Kisoissa Gassu on hermostunut alkulämmittelyissä. Se vain korskuu, tanssahtelee ja muutenkin on tottelematon. Mutta ei kannata luovuttaa. Kun Gassu pääsee radalle se kulkee kuin unelma. Joskus jopa paremmin kuin kotona harjoituksissa. Se onkin Gassun vahvuus. Koulua ja valjakkokisoissa Gassu on parhaimmillaan. Valjakossa yksin tai Monan kanssa. Koska harvemmin menemme Monan kanssa parivaljakko ei ole Gassulle yhtä tuttu kuin yksin mentävä valjakko. Mutta kun mennään parivaljakkoa Gassu ei yhtään katselee Monaa eikä ajattela: "Toi on nätti tamma!" vaan keksittyy suoritukseen.

Taluttaessa Gassu vähän esittää ja silloin tulee ongelmia. Sitä pitää taluttaa ketju suussa että se tottelee kunnolla mutta taitava taluttaja hallitsee Gassun hyvin. Gassu on nimittäin kova poika esittämään tammoille. Joskus Gassu rynnii, mutta ei niinkään pahasti kuin voisi luulla sen kokoon nähden. Tarhaan se on menossa aina innollaan koska se tietää että se pääsee irroittelemman.
Tarhassa Gassu on riehakas. Se pistelee aina ylimääräisiä höyryjä ulos, pukittelee ja yleensä se näyttääkin aika vallattomaltakin Joskus saattaa hyppiä pystyykin. Tällöin se on kyllä todella komean näköinen. Joskus laitumelta hakijaa sattaa pelottaa että jääkö Gassun alle mutta se on sellainen herrasmies ettei sellaista voi millään tapahtua.
Traileriin menoa se ei pelkää joka on aika yllättävää. Gassu ei ikinä hulluttele kun huomaa että traileriin pitäisi mennä. Gassu on myös rauhallinen aina matkan aikana. Napostelee heiniä eikä hermostu vaikka vähän on kuoppia matkassa.
Eläinlääkärissä/kengittäessä se on ihan nätisti. Joskus se vähän pelkää. Se ei anna nostaa eläinlääkärillä kunnolla takakavioita mutta kun sitä kutittaa vuohisesta se nostaa heti jalan . Eikä se aina jaksa seistä paikoillaan. Kengittäjällä se ei ainaskaan jaksa seisoa paikoillaan. Sitä ärsyttää olla paikallaan ja siksi se pitää olla aina tarkasti kiinni. Muuten tulee ongelmia eläinlääkärillä ja kengittäjällä.


i. Vir Mva Ch Caoimhín KTK III
- 147 cm korkuinen lehmänkirjava irish cob ori
ii. ?
ie. ?

e. Amber's Eirheann KTK III
- 144 cm korkuinen lehmänkirjava irish cob tamma
ei. Tinker's Silkquidrea ic, lkrj, 147cm
ee. Meinwen DH ic, lkrj, 151cm

Jälkeläisiä

o. Március Nighthawk - synt. 25.05.2010 - e. Without Alouette wW
o. Scaiolte Augustuses Amortti & o. Scaoilte Fíorsciamhach (kaksoset) - synt. 5.11.2006 - e. Wannabe Queen Of Riff-Raff
t. Km's Gassus Gloria - e. Km's Valerie

Saavutukset

Estekisat
29.12.2005 - Fliphen Valoir - Luokka 1. 60-70 cm(ei jaoksen alainen) - arvontakone - 14/23
1.6.2005 - Destriélle Arabians - Luokka 1. 60 - 80cm(ERJ) - arvontakone - 13/25
18.4.2005 - Shooting Star - Luokka 2. 50-70 (ERJ) - arvontakone - 9/25
15.4.2005 - Tuontitalli Splinter - Luokka 2. 30-50 cm(ei jaoksen alainen) - arvontakone - 5/11
Koulukisat
9.8.2005 - Cecilie Riders - Luokka 3, Helppo B(ei jaoksen alainen) - arvontakone - 32/50
3.8.2005 - Cecilie Riders - Luokka 3, Helppo B(ei jaoksen alainen) - arvontakone - 45/46
Valjakkokisat
14.7.2005 - Virtuaalitalli Metsätähti - Luokka 10. Noviisien ponivaljakko (ei jaoksen alainen) - arvontakone - 1/11
27.4.2005 - Medieval - Luokka 1. Avoin ponivaljakko(VVJ) - arvontakone - 19/21